Året då fler tar för sig, Del I

Året 2020 hoppas jag blir året då fler tar för sig. Jag hoppas att acceptansen kring olika tycken inom politiken kommer till sin rätta och att religionsfriheten blir något ännu mer självklart. Jag hoppas att männen vågar ge en komplimang till sin vännina utan att tro att ”Metoo”-rörelsen kommer att mörda honom. Jag hoppas att kvinnorna inser att 2020 är året då de bara gör och kör, istället för att ständigt behöva rättfärdiga sina handlingar och varför just de ska få gå före i kön. Jag hoppas att nyårslöftet för medborgarna i Sverige blir: i år ska jag ta för mig mer.

Del I  – Smygrasismen som föder hat som i sin tur skapar extrema samhällsklyftor

Jag har en delad åsikt om rasismen i samhället. Å ena sidan tycker jag att vi går mot ett samhälle med mer acceptans för varandras olikheter, för att helt plötsligt bli förvånad över en viss händelse som tyder på raka motsatsen. Den öppna, tydliga och ärliga rasismen är inte den jag är orolig över, det är smygrasismen som jag tycker är ett problem. Tryckfrihetsförordningen säger att medborgarna i Sverige har ”fritt meningsutbyte”, alla får tycka vad de vill. Vi har även de mänskliga rättigheterna att förhålla oss till, som säger att alla människor är fria och lika. Klumpar vi ihop de två delarna, får vi fram att vi alla får ha våra egna tycken, men vi ska tydligt veta att alla människor förtjänar sin respekt och sina rättigheter.

Med det sagt, önskar jag att vi vågar yttra oss på ett öppet och respektfullt sätt, men att låta det förbli MIN egna åsikt och inte en åsikt som jag vill sprida för att trycka och klanka ned på andra människor och deras rättigheter. Vill du rösta på SD, så gör det. Vill du tycka att all invandring i vårt land är skit, så gör det. Vill du tycka att grannfamiljen är lite skum då kvinnan har huvudbonad, mannen långt skägg och åtta barn som skriker och springer i lägenheten, så gör det. Men kom ihåg: de har, precis som du själv, exakt lika mycket rätt att tycka att du har fördomar och att du kommer att hamna i helvetet på grund av skeva handlingar – enligt de.

Vi är olika och använder vi våra olikheter så kan det bli riktigt bra. Med olikheterna i vårt samhälle, så tror jag att vi kan nå den bästa utvecklingen. Men ska vi gå runt och gömma våra olikheter, dra på den falska fasaden utåt sätt och låtsas som om att vi alla är likadana, då kommer allting att krascha förr eller senare. Vi bygger då upp något som vi själva inte är medvetna om förrän det förstört alldeles för mycket. Hat skapar klyftor i samhället, det skapar ”vi mot dem”. Landet Sveriges åsikt är att vi må vara väldigt olika men en sak har alla medborgare gemensamt, alla är vi fria och lika, hur olika vi än är.

Jag önskar att vi kan ta för oss med våra åsikter. Jag älskar när en människa har sina tydliga ståndpunkter, där de är väl uppbyggda och något de kan förklara och stå för. Motsatsen är när någon inte vågar stå för vad de tycker, men har en jävla massa att tycka till om bakom kulisserna. Vet ni vad, ni förstör vårt samhälle.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>