VM-bloggen: Tillbaka till Rennes

Vilken kväll det blev igår, vilket fest vi skapade tillsammans. Magen gör fortfarande lite sådär ont när jag tänker på matchen, shit vad nervös jag var. Men vet ni, vi har slagit ut Kanada och vi är vidare till kvartsfinal. 

Strax över 38 tusen åskådare fyllde läktarna och på flera håll fylldes arenan i gulblå färger. Återigen är stödet från de svenska supportrarna massivt och någonstans känns det som att VM-tempen börjar stiga hemma i Sverige. Tack för det. 

Det var en match mellan två taktiskt skickliga lag. Det var en jämn match, där känslan säger att lagen vann vars en halvlek rent spelmässigt. Och där satt jag på bänken, i denna jämna match med världens stressmage. Eller ska vi dra det så långt så att vi säger att jag nästan trodde att jag skulle få magkatarr av denna matchen? Shit vad jag var nervös. Jag svor och jag skrek, jag hejade och jag blundade, jag bad och jag hoppades – mycket hann jag med under de 90+ minutrarna matchen spelades. Men tjejerna ute på plan grejade det. Tack för det. 

Så kom den där straffen i andra halvlek till Kanada och jag tänkte ”nej, nej, nej nu är det kört”. Och så kliver Hedvig fram och gör en magisk räddning. Wow. Vilken känsla. Jag är så glad för hennes skull att hon fick uppleva det hon fick igårkväll. Att ha haft en rätt så konstig vår, men knapp speltid hemma i klubblaget till att komma till VM och vara en matchvinnare för hela Sverige i gårdagens match, ger mig rysningar bara jag tänker på det. Att bli den där matchvinnaren, det är vad vi alla målvakter tränar dag in och dag ut för. Vi drömmer om sådana tillfälle och långt ifrån alla får uppleva det. Tack Hedda. Tack för det. 

Laddningen för nästa match har redan börjat. Vi sitter på tåget tillbaka till Rennes. På lördag spelas nästa match och vi får minst några dagar till tillsammans. Tack för det. 

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>