VM-bloggen: Vidare till nästa stad

När det här blogginlägget skrivs sitter vi på flyget till Nice. Vi lämnar Rhennes och förhoppningsvis regnet bakom oss och hoppas på att solen välkomnar oss med öppna armar.

Igår spelade vi vår premiärmatch i VM mot Chile, en match som vi kontrollerade från början till slut trots att vi nervöst fick vänta på målen till slutet av matchen. Respekt till Madde Janogy som återigen kommer in och punkterar matchen med att göra mål. Vilket självförtroende, vilken målmedvetenhet – jag älskar det.

Check av plan innan matchvärmning

Honungsgrävlingen är ”vårt” djur i landslaget. Vi är en bunt honungsgrävlingar. Låt oss säga att regnet är ”vårt” väder. Vi hatar det samtliga av oss, men trots det är det ändå vårt väder. Under Gerhardssons tid som förbundskapten har vi spelat massor med regnmatcher och träningar där regnet bokstavligen kissat ner oss. Vi har hunnit med att vara med om en inställd final i Algarve Cup pga. regn, en match i Kroatien där det knappt gick att spela pga. regnsjuk plan, en match i Ukraina där matchstart fick skjutas upp pga. regn och nu ett avbrott mitt i vår premiärmatch… pga. regn och åska. Ja, ibland undrar man vad oddset är på vissa händelser.

Vi har haft bra dagar i Rhennes. Planen vi har tränat på har varit tipp top. Ren lyx. Matchplanen var även den lyx. Nästan så att man ville dra ut sovmadrassen dit och sova på planen. Det är för mig att leva sin dröm. Inte massa pengar som väller över en utan en perfekt, grön matta som man får lira boll på.

Bild: Gettysport

Det går rykten om att hotellet i Nice kommer vara riktigt nice. Det återstår väl att se. Höjdpunkten på det hotellet vi bodde på i Rhennes var lätt maten. Då hade vi vår egna kock med oss från Sverige. Jag nöjer mig med den beskrivningen. Älska svensk husmanskost och franska baguetter till varje måltid.

Bring it Nice.

Vår buss stod precis utanför vårt plan. Lyx.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>