VM-bloggen: Tack Göteborg

Nu sitter jag hemma i soffan hos föräldrarna, vi är lediga i några dagar innan vi sätter oss på flyget mot Frankrike och VM. Förlägret är avslutad och vi har haft bra dagar i först Båstad och sedan Göteborg. Självklart hade vi regn merparten av tiden vi var där, så inget var ändrat från tidigare lägerdagar. Undra hur vi löser det ifall det blir sol i Frankrike? Vi får väl ta med oss vattensprutor eller något.

I Göteborg hann vi med en träning innan vi skulle spela landskamp mot Sydkorea, denna gången en officiell landskamp på Gamla Ullevi. Det skulle visa sig bli en tuffare match jämfört med den inofficiella match vi spelade några dagar före där vi vann med klara 4-0. Sydkorea hade steppat upp gamet och visade att de är ett väldigt bollskickligt lag. En styrka hos oss är att vi håller ut hela matchen och täpper till bakåt, för att i slutskedet av matchen kunna avgöra matchen med matchens enda mål. Kul för inhoppande Janogi att hon fick göra sitt första landslagsmål. Jag och hon satt på bänken och diskuterade hur vi ville se ett mer direkt spel från vår sida där vi bröt igenom Sydkoreas kompakta lag. Rolfö kommer in, kör en tvåfotare genom Sydkoreas mittförsvar och serverar Janogi som går rätt mot mål och placerar in den. Direkt, läckert, distinkt. Precis som önskat.

Jag hade önskat att läktarna var mer välfyllda i en sådan här match. Landslaget spelar sin sista match på hemmaplan innan vi flyger vidare mot ett världsmästerskap. Tittar vi på andra nationer så har ett liknande matchevenemang hypats upp med ”send off”, ”vi hyllar vårt landslag i en sista match innan VM” och annan marknadsföring som fyller läktarna betydligt mer än vad Gamla Ullevi fylldes med. Förstå mig rätt, jag är otroligt tacksam för den publik som kom (6854 st), stor eloge till alla er och ni betyder extremt mycket för oss. Men kan man inte locka ytterligare i en sista match? Jag tänker såhär. Visst kan det diskuteras kring motstånd och att Tyskland är ett mer intressant lag sett från publikhåll och att det därav inte kommer att locka den publikmassa som kom när vi spelade mot Tyskland på Friends. Men höj upp Sydkorea då? Visa att de är ett skickligt lag och att de faktiskt tagit sig till VM av en anledning. Men framförallt, fokusera på att det här är ett tillfälle där vi kan hylla vårt damlandslag och där vi kan visa att hela Sverige står bakom sitt land i ett mästerskap. Lite som när brorsans lilla son skulle träna sin första träning. Ja, han är fem år gammal och ja de tränar knappt fotboll på den fotbollsträningen utan springer mest rundor och tramsar. Men själva grejen, själva hypen kring att det är en unik händelse. Brorsan, frun, jag, mamma, pappa, syrran, de andra syskonbarnen, Alla var samlade. Inte för att innehållet var något waow, utan mer för att vara där för lilla Amin och för att han ska känna sig riktigt häftig. Lite så tänker jag att man hade kunnat marknadsföra matchen mot Sydkorea. Helt plötsligt blir den här matchen något häftigare än matchen mot Tyskland för några veckor sedan. Helt plötsligt vill alla vara med. Lägg då till att publiken får både innehåll i form av två VM-klara lag och hypen kring att vi alla är enade och att hela Sverige ska spela VM, inte enbart de 11 startspelare som står på plan när domaren blåser igång matchen den 11 juni i Rhennes.

Nu tar jag någon dag ledigt från fotboll och kliver ur VM-bubblan, för att på onsdag sätta mig på flyget och med en otrolig längtan hoppa in i mästerskapsbubblan igen. Jag är så förväntansfull över vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Autografskrivning efter match till en av de 6854 fantastiska supportrar som var på plats ❤️

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>