Vilken mäktig inramning det blev

Ligger i sängen på hotellrummet och tänker tillbaka på vad jag precis varit med om. För några timmar sedan spelade vi landskamp mot Tyskland inför svenska fans på Friends Arena. Förvisso startade jag inte matchen, vilket man alltid strävar efter som fotbollsspelare på den här nivån, men vilken mäktig upplevelse det här var. Tack svenska folket som gjorde det här tillsammans med oss. Tillsammans skapade vi historia.

Matchen mot Tyskland var en match som det har pratats länge om. Det skulle bli en historisk match och vi skulle slå publikrekord. Flera publikrekord har slagits runt om i Europa på damsidan och nu var det vår tur att hoppa på tåget. Vi har sett fram emot matchen extremt mycket, men att det skulle bli såhär mäktigt kunde jag inte föreställa mig.

Vi rullar in med bussen till Friends och möts av fans som vinkar utanför arenan. Jag inser att allt folk är där för att se oss spela. Jag inser att jag är en del av ett damlandslag som skapar drömmar för kommande generationer. Jag inser att det vi mest av allt älskar att göra berör folk och de uppskattar det vi håller på med. Jag ryser.

Vi går in i omklädningsrummet och allt är fixat och förberett. Alla har sin egna plats med egen namnskylt och på kroken hänger våra landslagströjor. Vi går ut för att känna på mattan vi ska spela på. Publiken har inte hunnit anlända än men trots det känns det som om att läktaren skriker ”Sverige!”. Cirka 1,5 h efter går vi ut inför fulla läktare. Det är inte längre läktare som skriker tomt eller där man fått stänga av ena långsidan för att intresset inte räckte till. Det är läktare som är färgat i gult och blått och med en publik som är där för att visa sin kärlek för sporten. Det är en välfylld arena som skriker intresse och passion. Jag ryser.

Tack svenska folket för att jag fick vara med om den här dagen. Tack fotbollssverige som skapar en optimism inom mig som gör att jag börjar tro på att vindarna börjat blåsa medvind. Det handlar inte om dem, det handlar om oss. Det handlar om att vi håller på att ta viktiga kliv för att vi ska kunna hoppa på tåget som i övriga Europa snabbt rullar damfotbollens väg. Vi är påväg, i hög hastighet. Jag ryser.

ZM

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>