År 2018 – Ett lärorikt år med höga toppar och djupa dalar

År 2018 har varit ett lärorikt år för mig på många olika plan. Fotbollskarriären har återigen utmanat mig, den civila karriären har nått framgångar och privatlivet fortsätter att vara en viktig nyckel till välmående. Kort och gott – ett bra år att stoppa ner i ryggsäcken. År 2018 tar en stor plats i erfarenhetsryggsäcken, mycket på grund av dess höga toppar och djupa dalar.

Fotbollskarriären är den delen i mitt liv som i år har präglats av de största kontrasterna mellan vad som har varit bra och vad som har varit mindre bra. Bland annat har två landskamper spelats, Svenska Cupen har vunnits och stora individuella kliv har tagits i min utveckling, något som belönades genom att för första gången i min karriär bli nominerad till ”årets målvakt” på fotbollsgalan. Det var en trevlig gala. Där satt jag som en av tre nominerade till priset och njöt. Jag fick frågan ifall jag var nervös och ifall jag förberett ett tal. Jag nervös? Jag tacktal? Har ni missat att ingen annan förtjänar det priset 2018 mer än Hedvig Lindahl, tänkte jag och fortsatte njuta av en nervösfri gala utan ett förbestämt tacktal.

Trots stora framgångar är det den sura tredjeplatsen i Damallsvenskan som sätter sig prägel tydligast. Tredjeplatsen är den som fortfarande känns mest när jag sitter och skriver det här inlägget samtidigt som det är den platsen som jag tror är en stor orsak till varför jag längtar till att sätta igång 2019. Jag vill ha revansch. Jag vill vinna igen. Vi hade höga målsättningar inför säsongen och allt förutom en förstaplats var ett fiasko. Jag är övertygad om att vi la ner mest kraft i hela serien på nå våra målsättningar. Ändå nådde vi inte dem. Därför blev det extra jobbigt. Vi investerade allt och fick långt ifrån allt.

År 2018 var året jag tog min kandidatexamen i ekonomi, något jag är väldigt stolt över. Efter tre års studier i helfart kunde jag pusta ut med diplomet i mina händer. Som jag har kämpat och som jag har slitit för att få ihop det hela. Flera kvällar har jag suttit uppgiven där jag tänkt att jag inte orkar mer. Flera mornar har jag vaknat tidigare för att hinna plugga till tentamen. Flera böcker har jag fått läsa i varje kurs för att komma ikapp de andra då föreläsningarna var en omöjlighet för mig att hinna till. Det är inte omöjligt, men det är heller inte självklart. Klapp på axeln, Zecira, för att du höll ut och kämpade dig igenom. Inte nog med en kandidatexamen, valde jag att studera vidare och läsa en ledarskapskurs. Vänta nu lite Zecira, vad i hela friden håller du på med? Har du ett liv?

Slutligen vill jag hylla min familj, min pojkvän och alla goda vänner och människor som jag har varit kring det här året. Utan kärlek och stöttning från nära och kära är jag ingen. Jag hade aldrig orkat slutföra mina studier, jag hade aldrig kunnat uppehålla den starka motivationen jag har till att utvecklas som fotbollsspelare och sist men inte minst det primära i livet; jag hade inte mått såhär bra. Tack.

Tack 2018. Du lärde mig mycket. Igen.

2 kommentarer till “År 2018 – Ett lärorikt år med höga toppar och djupa dalar”

  1. Menno Bartels

    Hej Zecira, It was certainly a year of many highs and lows on the footboll pitch. But I will continue to believe in you and 2019 will definitely be a amazing year for you with many sporting highlights with the club and your country. You have a lot of supporters all over the world but the most important is your lovely familiy and friends, love them with all your heart ❤ Gott Nytt År! ❤ Happy New Year my lovely friend

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>