Tankar inför måndagens DRÖMmatch mot Piteå

Dagen innan den stora dagen. För det är det – måndag är en väldigt stor dag. En direkt avgörande match mot serieledande Piteå från Norrland. Damallsvenskan är den mest spännande på länge, om inte den mest spännande upplagan någonsin. Att det här är årets match är inget att sticka under stolen med. Att vi får spela den matchen på vårt Malmö IP med vår publik är nästintill perfektion. Att det här är matcher som är värt allt slit – svar: JA.

Jag sitter på tåget in till Malmö för morgonträning. Igår var jag hemma hos familjen i Helsingborg och samlade energi. När man ska spela stora matcher har jag tidigare känt att jag lägger ner alldeles för mycket energi på att tänka på matchen. Jag försöker optimera varje liten bit; sömn, kost, umgänge och så vidare. Nästan så att man blir lite för professionell (den typ av professionalism som det brukar tjatas om) om man nu kan vara ”för professionell” så att det slår över till det negativa. Allt kretsar kring en fotbollsmatch långt innan matchstart. Det kan säkert fungera bra för en del personer. För mig har jag lärt mig att det blir ett sätt att sno energi från de 90 minutrarna jag behöver på matchen. Därför försöker jag optimera vissa grundläggande delar, så som kost och sömn. Därutöver försöker jag göra allt annat än tänka på matchen i sig. Att sätta sig på tåget hem till Helsingborg blir en perfekt tillflyktsort med mycket energi att hämta.

Tillbaka till måndagens match. Låt oss åter tänka lite på den mitt i allt undvikande tänk. Jag hoppas verkligen att malmöpubliken vaknar till liv, vilket de brukar göra när guldstriden är i sin avslutande fas. Jag hoppas fler än 800 personer kommer till Malmö IP för att se denna match. För egen del gillar jag att spela framför mycket publik. Den bilden stämmer överens med den bilden som finns när jag drömmer fotboll. Jag vill inte framstå som allt för kaxig, men mina drömmar innehåller sällan läktare som knappt är fyllda haha… I mina drömmar är mina matcher stora fotbollsfester, ett tillfälle för människor att samlas och för att se på bra fotboll. Precis så som jag hoppas att måndag kommer att bli. Det är bäddat för en riktigt, riktigt bra fotbollsfest. Jag lovar.

3 kommentarer till “Tankar inför måndagens DRÖMmatch mot Piteå”

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>