Zećira

För mig handlar det inte om hur bra jag är, utan hur hårt jag vill jobba för att bli bäst 

Vem är jag? 

Jag heter Zećira Mušović, är 21 år gammal och professionell fotbollsspelare. Jag är målvakt och representerar FC Rosengård, Malmö. Jag representerar även det svenska landslaget och ska inom kort åka på mitt fjärde landslagsläger med damlandslaget någonsin. 

Parallellt med fotbollen håller jag på med studier. För närvarande läser jag ekonomiprogrammet på Lunds Universitet, där jag är inne på mitt tredje år. Mina mål och ambitioner är höga, både inom skola och fotboll. Jag jobbar stenhårt för att en dag vara en del av den yttersta eliten, på flera olika plan. 

Jag föddes i Falun, växte upp i Borlänge och flyttade senare till Helsingborg. Min familj har rötterna i Serbien, närmare bestämt den lilla staden Prijepolje, där de är födda och uppväxta. Familjen består av mamma, pappa, två systrar och en bror. De flydde alla från kriget i Jugoslavien och hamnade efter en lång resa i Sverige. 

Jag är ambitiös och går in med hela mitt hjärta i det jag tror på och brinner för. Det är allt eller inget. För mig finns inga mellanting. Något jag brinner lite extra för, är rättvisa. Och rättvisa för mig handlar om att alla i grund och botten har samma värde, oavsett bakgrund och kön. För mig är rättvisa också att den som jobbar hårdast för att bli bäst också ska få lov att vara det. Det är också mitt mål, att jag ska bli ett med min tröjas nummer.