Zećira

För mig handlar det inte om hur bra jag är, utan hur hårt jag vill jobba för att bli bäst 

Vem är jag? 

Jag heter Zećira Mušović, är 23 år gammal och professionell fotbollsspelare. Jag är målvakt och representerar FC Rosengård, Malmö samt det svenska damlandslaget som i somras tog VM-brons i Frankrike. 

Parallellt med fotbollen försöker jag att ständigt utvecklas på flera olika plan. Sommaren 2018 tog jag examen i ekonomi via Lunds Universitet och har förutom en ekonomiexamen en kurs inom ledarskap, kvalitet och förbättring. För närvarande är jag anställd på NocNoc och arbetar som ”Social media manager” samt sitter med i Uppåkra IF:s styrelse som styrelseledamot. Mina mål och ambitioner är höga, både inom fotbollen och i karriären vid sidan om. Jag jobbar stenhårt för att en dag vara en del av den yttersta eliten, på flera olika plan. 

Jag föddes i Falun, växte upp i Borlänge och flyttade senare tillsammans med min familj till Helsingborg. Min familj har rötterna i Serbien, närmare bestämt den lilla staden Prijepolje, där de är födda och uppväxta. Familjen består av mamma, pappa, två systrar och en bror. De flydde alla från kriget i Jugoslavien och hamnade efter en lång resa i Sverige. 

Jag är ambitiös och går in med hela mitt hjärta i det jag tror på och brinner för. Det är allt eller inget. För mig finns inga mellanting. Något jag brinner lite extra för, är rättvisa. Det är för mig något som handlar om att alla i grund och botten har samma värde, oavsett bakgrund och kön. För mig är rättvisa också att den som jobbar hårdast för att bli bäst också ska få lov att vara det. Det är också mitt mål, att jag ska bli ett med min tröjas nummer.