Zećira

För mig handlar det inte om hur bra jag är, utan hur hårt jag vill jobba för att bli bäst 

Vem är jag? 

Jag heter Zećira Mušović och är 24 år gammal. Jag är professionell fobollsspelare och har det som mitt yrke. Jag är målvakt och representerar för nuvarande FC Rosengård, Malmö. Jag representerar även det svenska landslaget. Jag har sedan femtonårsåldern varit kallad till diverse ungdomslandslag och har även haft äran att vara lagkapten. Sedan några år tillbaka har jag varit en del av det svenska damlandslaget.

Parallellt med fotbollen håller jag på med studier. Jag har en kandidatexamen i ekonomi via Lunds Universitet och även några kurser i bland annat ledarskap och psykologi. Mina mål och ambitioner är höga, både inom skola och fotboll men även på andra plan. Det senaste uppdraget jag tagit mig an vid sidan om fotbollen är krönikör på Fotbollskanalen sedan ett år tillbaka. Jag jobbar stenhårt för att en dag vara en del av den yttersta eliten, på flera olika plan.

Jag föddes i Falun, växte upp i Borlänge och flyttade senare till Helsingborg. Min familj har rötterna i Serbien, närmare bestämt den lilla staden Prijepolje, där de är födda och uppväxta. Familjen består av mamma, pappa, två systrar och en bror. De flydde alla från kriget i Jugoslavien och hamnade efter en lång flykt i Sverige. Idag har jag en familj som är integrerad i det svenska samhället på ett imponerade sätt. Samtliga syskon har utbildningar på universitetsnivå inom olika områden, vilket visar på att vi är en familj som inte tar allt för enkelt på grejer och möjligheter, utan utnyttjar det vi får på bästa möjliga sätt.

Jag är ambitiös och går in med hela mitt hjärta i det jag tror på och brinner för. Det är allt eller inget. För mig finns inga mellanting. Något jag brinner lite extra för, är rättvisa. Och rättvisa för mig handlar om att alla i grund och botten har samma värde, oavsett bakgrund och kön. För mig är rättvisa också att den som jobbar hårdast för att bli bäst också ska få lov att vara det, oberoende av vilket kön, etnicitet eller sexuell läggning en människa har.

Jag har ett huvudmål och det är att jag en dag ska bli ett med min tröjas nummer.