Landslagsläger i Göteborg och SD-sympatisörer i vänlistan

Det var ett tag sedan jag bloggade sist. En hel del har också hunnit hända. Jag har tagit min examen och kan kalla mig för ekonom, jag har haft en välbehövlig sommarsemester och jag har hunnit spela en massa mer fotboll. Vi låter historia förbli just historia och blickar istället framåt på allt kul som komma skall.

Just nu är jag i Göteborg med damlandslaget för ett läger som avgör ifall vi ska knipa en direktplats till VM nästa år i Frankrike. Imorgon spelar vi första extremt viktiga matchen mot Ukraina för att sedan följa upp med en avslutande match mot Danmark på tisdag på bortaplan.

Det har varit kul dagar hittills. Träningar, möten och andra aktiviteter har stått på schemat. Igår var vi några stycken som besökte barnsjukhuset i Göteborg. För mig var det ett besök som gav mig otroligt mycket energi och som även gav mig perspektiv på mig egna fantastiska liv. Jag är så otroligt tacksam över att få vara med vid sådana här tillfällen.

Förutom fotboll händer massa annat som vanligt i mitt liv. Ett hett ämne som jag tänker mycket över just nu är valet som snart ska avgöras i Sverige. Jag tänker på alla de partier som finns och alla de debatter och diskussioner som startas emot varandra. Det handlar om hur det ena partiet ska sänka det andra, som det ser ut tyvärr när det diskuteras politik. Jag tänker på hur det hade kunnat se ut ifall dessa partier samarbetat, tagit fram det bästa från de olika programmen och hur bra Sverige hade kunnat vara.

Jag tryckte mig in på Sverigedemokraterna Facebook-sida. Inte för att jag har ett intresse av vad de som parti har att säga, utan för att se vilka av mina Facebook-vänner som gillar sidan. Jag fick upp två vänner. Jag beslutade mig för att skriva till dem, ifrågasätta ifall det jag precis hade sett verkligen stämde. En av vännerna valde att läsa mitt meddelande men har ännu inte svarat, och den andra vännen läste mitt meddelande och gav mig ett ärligt svar. Hen är inte rasist men bryr sig om den egna pensionen och de pengar som just nu försvinner för pensionärer. Jag är tacksam över att jag fick ett svar, en anledning till varför personen sympatiserar med SD. Det jag däremot fortfarande inte förstår är hur den anledningen kan väga upp allt det hat som SD besitter och sprider mot en så stor del av befolkningen. Däremot tror och hoppas jag att kärleken vinner i slutändan, att okunskapen blir till kunskap och att hela den svenska befolkningen inser att vi inte kommer någonstans utan viljan att samarbeta.

#GOSWEDEN.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>