Två otroligt hektiska veckor

Äntligen på hemmaplan efter två hektiska veckor. Först var det ett landslagsläger i Göteborg som avslutades med en kortare resa till Ukraina för en VM-kvalsmatch. Därefter var det hem till Malmö, träna ett pass med laget för att dagen efter sätta sig i flyget igen, denna gången upp mot Kiruna.

Landslagsläger är alltid speciella på sitt sätt. Fokuset skärps till ytterligare, man känner sig inspirerad på ett helt annat sätt och plötsligt är det väldigt uppenbart att varje tillfälle på fotbollsplan är ett ”måste”-tillfälle, både för laget och jaget.

Göteborg behandlade oss väldigt väl. En hel del tror kanske att ett landslagsläger består av enbart fotboll. Visst förekommer det i hög grad, men just detta lägret bestod av massa annat. Foo Fighters koncert, Lisseberg, herrarnas landskamp och massa fikatid är några exempel.

Sista tre dagarna av landslagslägret avslutade vi i Ukraina, Lviv, som vi fick chartrat flyg till. Rätt häftigt ändå det där med chartrat plan. Bara vi från landslaget i ett flyg. Från och till match. Det är detaljer som har tillkommit på senare tid. Tror ni att man vågade drömma om det här för några år sedan? Som tjej och fotbollsspelare?

Tyvärr blev det förlust i matchen mot Ukraina. De gör det bra, det får man ge dem. Ett Ukraina som likt många andra nationer är på frammarsch. Ytterligare ett tecken på den snabba utvecklingen som pågår.

Efter matchen tog vi oss hem till Sverige igen. Jag hann med ett träningspass på hemmaplan innan vi skulle upp till Kiruna för att spela i midnattssolen kl. 22:00. En otrolig häftig upplevelse som förstärktes ytterligare av den viktiga vinst vi fick med oss hem.

Vi spelade mot ett bra Piteå som inte gjorde det lätt för oss. De hade innan vår match vunnit alla deras seriematcher, det säger en hel del om hur duktiga de är i år. Men även om hur bra vi är i år. Som alltid tror jag stenhårt på mitt lag. Inte minst efter vår insats uppe i Kiruna.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>