Svenska Cupen-vinnare

Vi tog hem cupen i år igen, för andra året i rad. De senaste fyra åren har vi spelat final, vilket visar på det vinnargäng vi är. Att vi är ett vinnargäng framkommer också av våra målsättningar och vår ambition. Visst har vi vunnit cupen, men än är vi långt ifrån nöjda. De stora målen för säsongen återstår och för att ge oss de bästa möjligheterna att uppnå dem, behöver vi återuppta fokuset.

Visst är det häftigt att vinna titlar? Svenska Cupen har i år varit en turnering som varit roligare än alla de andra åren jag spelat den. Rätt snabbt in på försäsongen fick vi spela ett gruppspel med två andra allsvenska lag och ett lag från division ett. Redan då fick tävlingsnerverna testas, vilket jag gillar starkt. Jag gillar när det blir ordentlig tävling direkt mot bra lag.

En annan sak jag också gillar är den egna målsättningen som sattes för just cupen. I år var vår målsättning tydlig; att vinna cupen. Processmålen var även de tydliga. Framförallt handlade det om att vi skulle spela vårt spel och vi skulle se hela cupspelet som en utvecklingsprocess av det vi vill vara och det vi vill stå för som lag. Vi inledde starkt mot Vittsjö, för att sluta ännu starkare mot Linköping i finalen. För mig är den största vinsten att vi har utvecklats som ett lag. Visst är troféer roliga att få och finaler är häftiga att vinna just i detta nuet, men i det långa loppet är det lagets utveckling som kommer att göra att vi kan konkurrera med de allra bästa lagen runtomkring oss; både nationellt men även internationellt.

Tusen tack för alla underbara grattis-hälsningar och allt stöd vi fått från er. Däremot är vi i FC Rosengård inte nöjda för i år, såväl spelare och ledarstab som andra hjältar i och kring vår förening. Som jag allt oftare använder i olika sammanhang och ser som en stor framgångsfaktor – våga drömma.


Foton: Christer Thorell

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>