#Måndagsbloggen – Det finns ingen perfekt, gyllene väg till framgång för allihopa

Ännu en vecka är förbi och just när jag tänkte att vårkänslorna och värmen var påväg till oss, försvann de. Nu sitter jag i vardagsrummet, med viss sol när jag tittar ut men en massa regn och blåst. Trist.

För en stund sedan var jag och tog en fika med en god vän som jag inte träffat på väldigt länge – Saga Fredriksson. Jag och Saga spelade ihop i dåvarande LdB FC Malmö under mitt första år i klubben, innan hon skulle iväg och spela college-fotboll i USA. Nu är hon tillbaka och spelar damallsvensk fotboll i LB07 Malmö. Vilken energiknippe den där tjejen är! Sådan goding!

Vi hade massa bra snack, inte minst om just det här att ta olika vägar i sin fotbollskarriär. Ofta när någon ska åka till college och spela fotboll, är många snabba med att tycka till och se det som en nedgradering i sin fotbollskarriär. Jag ser det på det lite annorlunda. Det är även det en möjlig väg att gå under sin karriär. Någon stannar i Sverige och kämpar från ungdomslag till seniorlag, någon gör sitt första landslagsläger när de är över 30 och någon har, vad många anser, en perfekt väg från ungdomslandslag hela vägen upp till A-landslaget, där de vid sidan om landslagsfotbollen haft en klockren resa även i sitt klubblag.

Jag tycker inte att någon väg är bättre än den andra. Det jag däremot tycker, är att den gemensamma faktorn i varje väg man väljer, är att få känna ett ärligt förtroende. Som spelare, som vill ta karriären hela vägen till toppen och en dag kanske till och med bli proffs, måste man känna något sorts förtroende från något håll. Har du en tränare som tror på dig, eller kanske till och med en hel klubb bakom dig, så kommer du ha möjligheten att bli så jäkla bra en dag. Har du däremot tränare som ständigt letar ursäkter i att de tycker du är för ung, för liten, för stor och så vidare, så tror jag inte det spelar någon roll att du passerat alla de olika ungdomslagen. Jag tror ändå att du kommer snubbla på mållinjen till A-landslaget. För du kommer inte palla trycket.

Bara mina måndagstanker… Jag kan ha helt fel, men hon där goa Saga fick igång den diskussionen i mitt huvud. Vad tror ni? Finns det en gyllene väg att gå?

En kommentar till “#Måndagsbloggen – Det finns ingen perfekt, gyllene väg till framgång för allihopa”

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>