#Måndagsbloggen – Zećira Mušović´s Summer Camp

En sista tentamen och ett examensarbete sätter lite käppar i hjulet för ett kontinuerligt bloggande. Jag får ursäkta mig, men så länge det är skolan som sätter stopp tycker både jag och mamma att det är en giltig anledning 🙂

Förra veckan var en händelserik vecka. Damallsvenskan är igång och vi har hunnit spela två matcher och plockat fyra poäng av sex möjliga. Första matchen mot Kopparberg/Göteborg skulle bli en riktig premiärmatch. Vi hade precis allt i spelet och hade nog med målchanser för att vinna matchen. Men sådan är fotbollen ibland, även när du har allting så har du inte tillräckligt för att gå i mål med vinst. Göteborg har en målchans och Christen Press förvaltar den på bästa möjliga sätt. Hon kommer bli extremt viktig för Göteborg det här året. Tro inget annat. Matchen mot Kalmar i lördags lyckades vi däremot vinna, återigen genom total dominans. Vi har ett väldigt spännande spel i år som lovar mycket gott, i alla fall av det vi hittills har visat. Det är även vad jag kommer luta mig emot det här året – vårt spel. Alla förväntningar, alla lovord från experter om att vi är det bästa laget och alla odds som är med oss kommer inte betyda något i slutändan om vi inte tar de orden och för över dem i handling – genom att leverera vårt spel och bra fotboll.

En annan häftig händelse jag fick vara med om och som fick mig att känna mig som otroligt stolt och ärad. Erling Nilsson, aka Boss, ringde mig och berättade att klubben ville nämna vår Summer Camp i mitt namn, Zećira Mušović´s Summer Camp. Rosengårds Summer Camp är en fotbollsskola över sommaren för duktiga tjejer från klubbar runt om. Det här är något som jag inte kunnat drömma om, men som nu när det väl är verklighet väcker ytterligare tankar och drömmar hos mig. Jag har en otrolig vilja och passion för att få fler unga tjejer att våga drömma stort i vårt samhälle. Vill de drömma om att bli fotbollsproffs är jag den första som kommer att ge mitt stöd. Men jag vill sträcka mig längre än så. Som tjej ska man kunna våga drömma om att bli precis vad som helst. Om det så innebär att drömmen är att bli en fisk i havet. Omöjligt, visst, men det är en dröm och stora drömmar kommer göra hela Sverige bättre. Jag lovar. Därför tackar jag något så otroligt över den här möjligheten att få en sommarskola döpt i mitt namn, men även möjligheten att vilja utveckla den till något ännu större. Låt oss drömma ihop.


Foto: Christer Thorell.

2 kommentarer till “#Måndagsbloggen – Zećira Mušović´s Summer Camp”

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>