”Gud förbjude den som missar något…”

Just nu befinner jag mig i Bük i Ungern. Ännu en viktig VM-kvalsmatch står på schemat, mot just Ungern. Det är ju måndag och måndagar innebär ägnad tid till bloggen och möjlighet att vädra sina tankar och idéer i skriftform. Vissa gånger poppar det upp ett specifikt ämne i mitt huvud som jag vill skriva om, andra gånger blir det ett mer sammanfattande blogginlägg kring mitt liv i allmänhet. Den här gången blir det lite av en blandning.

Jag är inne i sluttampen av mina studier, i alla fall gällande ekonomistudierna. Jag och tre andra tjejer håller på att skriva vårt examensarbete. Jag har valt inriktning marknadsföring och därför ska arbetet även vara riktat mot det ämnet. Vi håller på och spånar kring ämnen som berör det personliga varumärket och hur stor påverkan det har för att lyckas med sin karriär, oavsett om det handlar om att vara fotbollsproffs eller leda ett företag.

Personligen anser jag att det personliga varumärket är viktigt och något jag själv vill jobba med. Däremot är det inte en helt okomplicerad fråga, då det är flera aspekter som behöver tas i beaktning för att beröra sin följarskara på ett önskvärt och passande sätt.

Sociala medier är hett i dagens uppkopplade samhälle. Mobilen är ständigt i våra händer och allt för ofta skrollar vi igenom Instagram, Facebook och Twitter. Gud förbjude den som missar något som händer runt omkring oss. Just därför är sociala medier ett väldigt bra sätt att jobba med sitt varumärke på – det är lätt att nå ut.

Jag funderar ofta på vad som är intressant att följa som följare, främst i mitt egna flöde. Vad ska jag lägga upp som är av intresse för mina följare att se? Jag vill inte vara den som blir uttjatad och skapar inlägg på allt från min frukost till hur många gånger jag behövt gå på toa per dag (ursäkta brutaliteten). Det blir väldigt enkelt så, att många idag vill visa precis ALLT som går att visa. Visst, det kanske är intressant för vissa, men det är nog inte min väg att gå. Tror jag. Jag vill heller inte bli den som enbart lägger upp ”perfekta” bilder på ett ”perfekt” liv. Den fällan är väldigt lätt att hamna i, speciellt i en så krävande vardag vi befinner oss i.

Vad är egentligen min väg att gå, gällande sociala medier och även här i bloggen? Vad är intressant att följa i just min vardag? För jag lovar, min frukost ser likadan ut sex av sju mornar. Det lär ni tröttna på. Sitter ni inne på något klockrent, så lägg ett mejl! Jag tar emot allt med öppna armar. Kanske löser jag en present till ett klockrent förslag. Själv har jag idétorka.

2 kommentarer till “”Gud förbjude den som missar något…””

 1. Lasse Cronqvist

  Hej Zecira!
  Du skriver så bra, jag bara måste få börja att skriva det!
  Jag läser alltid din blogg med stort intresse, och uppskattar att du skriver precis så ärligt och jordnära som livet är. Med upp- och nedgångar, i med- och motgång. Precis som Du är jag så otroligt trött på alla polerade fasader, när vi alla egentligen vet att livet oftast inte är så tillrättalagt som det kan framställas i sociala medier.
  Därför vill jag bara uppmuntra Dig att fortsätta skriva om det Du brinner för, träningar/matcher i klubb- och landslag, studierna, livet, omvärlden.
  Var den Du är – Du är Din egen nummer ett!

  Lycka till med allt vad Du företar Dig, både i och utanför fotbollen!

  Vänliga hälsningar
  Lasse Cronqvist

  • Tack Lasse. Vilka fina ord att läsa. Det motiverar mig både att skriva mer, men även att göra allt jag gör ännu bättre. Visst är det så, ingen är perfekt och ju mer man försöker dölja det icke-perfekta, desto sämre blir det enligt mig. Alla är vi människor! Återigen, tack. Ha en fin dag!
   ZM

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>