Hela Malmö är i Svenska Cupen-final

Det blev en nagelbitar-match, mellan oss och Djurgården i semifinal i Svenska Cupen. Ett reducerat resultat till 1-1 av motståndarna med tio minuter kvar av matchen, tvingade oss upp ett snäpp i vårt spel. Några minuter senare, hade vi gjort vårt och vunnit med 2-1. Var det en tuff match? Ja. Kommer Djurgården vara ett topplag i Damallsvenskan i år? Enligt mig, ja.

Än en gång levererar sportstaden Malmö, med både herrar och damer i respektive Cupfinal. Marknadsföraren i mig drömmer mig snabbt iväg. Tänk om man gör en grej av det här? ”Hela Malmö i Svenska Cupen-final”. Tänk om Malmö FF får lottningen med sig och får spela sin final i Malmö. Tänker ni vad jag tänker? Två finaler i en och samma stad. Att göra något annat än att göra en stor hype kring det här, är för mig ett misslyckande. Ett stort misslyckande, framförallt sett ur ett marknadsföringsperspektiv.

Idag läste jag på Fotbollskanalen att Cmore fortsätter sin satsning med fotboll på damsidan och sänder ytterligare tjugo matcher från Damallsvenskan. Bollen är definitivt i rullning och just nu rullar det snabbt. Vad kommer härnäst? Jag nämnde i en intervju häromdagen att fotboll på damsidan är en vass produkt att våga investera i. Visst är det en ”högoddsare”, men vinner man, tror jag man kan göra det stort. Ingen vågar riktigt bryta mönstret genom att satsa ordentligt på damfotboll i Sverige. Hade någon gjort det, kan jag nästan garantera att det hade gett resultat. Om inget annat, på lite längre sikt. Vi får helt enkelt se vem som vågar satsa ordentligt först. Jag är i alla fall säker på en sak; Vi lär inte behöva vänta längre till år 2057 för att kunna streama alla Damallsvenskans matcher.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>